BBC: Zhduken dhjetëra fëmijë shqiptarë në Britani të Madhe

Pothuajse 20% e fëmijëve emigrantë që kanë mbërritur të pashoqëruar në Britani të Madhe këtë vit janë zhdukur, raporton BBC, përcjell Portalb.mk.

‘Ecpat UK’ që fushatë për të mbrojtur fëmijët nga shfrytëzimi, tha se shifrat janë shumë shqetësuese.

Nga të dhënat e siguruara nga BBC, 197 fëmijë shqiptarë janë pranuar në njësinë e pranimit në Kent duke iu nënshtruan kujdesit nga 1 janari deri më 31 tetor. Por, deri më 7 nëntor, 39 ishin regjistruar si të zhdukur.

Këshilli tha se kishte punuar ngushtë me Zyrën e Brendshme dhe policinë për të mbrojtur fëmijët.

Shifrat e qeverisë të mbledhura nga BBC tregojnë se 44,122 njerëz kanë kaluar me varka të vogla deri më tani këtë vit, krahasuar me 28,461 që mbërritën në 2021.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button