Koha do të tregojë nëse supozimet për lidhjet e Abazit me BDI-në kanë ndonjë bazë, thotë Tupançeski

Ministri i Drejtësisë, Nikolla Tupançeski, thotë se koha do të tregojë nëse akuzat për lidhjen e kreut të ri të Prokurorisë Themelore Publike për Ndjekje të Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit (PNKOK) Islam Abazi me BDI-në kanë bazë reale apo jo, transmeton Portalb.mk

Komenti i Tupançeskit vjen pasi dje u shfaqën fotot e Abazit me zyrtarë të BDI-së pasi prokurori pretendoi se nuk kishte kontakte personale me integristët.

Islam Abazi me funksionarët e BDI-së, foto: Facebook
Islam Abazi me funksionarët e BDI-së, foto: Facebook

“I kam parë edhe ato fotografi që nënkuptojnë se prokurori i zgjedhur ka një lloj lidhjeje apo komunikimi me përfaqësues të një partie të caktuar politike. Ato kurrë nuk mund të neutralizohen plotësisht, gjëja më e rëndësishme është se praktikisht koha do të jetë faktori kryesor që do të tregojë nëse këto hipoteza dhe supozime që vendosen pas zgjedhjes së tij kanë vërtet bazë reale. Praktikisht komunikimi nuk mund të mbyllet, por më e rëndësishmja është që të mos keqpërdoret”, tha Tupançeski duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve.

Prokurori Abazi dje doli në një konferencë për media dhe pohoi se ndonëse është bashkëfshatar me Ali Ahmetin, nuk ka kontakte personale as me të, as me ndonjë zyrtar tjetër të BDI-së. Shoqërimet me zyrtarët, sipas prokurorit, nuk janë të ndaluara, por janë të pahijshme.

Pas këtyre deklaratave, në mediat në gjuhën shqipe dolën fotografi, në njërën prej të cilave Abazi është fotografuar me Nevzat Bejtën, ish-kryetar i komunës së Gostivarit dhe zyrtar i lartë i BDI-së, ndërsa në tjetrën në shoqërinë e Dilaver Bekteshit prokuror nga Kërçova, i cili gjithashtu është i lidhur me BDI-në dhe është i njohur në opinion si prokuror i lartë në rastin Titanik 3 që gjykoi zyrtarët e vetëm të BDI-së, Ejup Alimi dhe Ismet Guri, rast që u zvarrit me vite dhe u kthye për rigjykim.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button