Përfundoi pushimi, nesër Kuvendi i Maqedonisë do t’i kthehet punës

Deputetët nesër zartarisht nisin punën pas pushimeve vjetore, transmeton Portalb.mk.

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi, sipas njoftimeve, nesër do të mbajë takim me nënkryetarët e Kuvendit dhe koordinatorët e grupeve parlamentare, në të cilin duhet të dakordohet dinamika e punës për këtë javë dhe periudhën në vijim.

Për momentin në ueb-faqen e Kuvendit nuk ka aktivitete të planifikuara.

Ndër aktivitetet e para në Kuvend pritet të jetë vazhdimi i punës së Komisionit parlamentar për zgjedhje dhe emërime për zgjedhjen e gjyqtarëve kushtetues në mënyrë që vendet vakante në Gjykatën Kushtetuese të plotësohen sa më shpejt.

Sipas njoftimeve të bëra para festës, pritet që të caktohen edhe vazhdime të seancave tashmë të nisura. Kryetari i Kuvendit në koordinimin e fundit me gazetarët shpalli seancën e parë të re të rregullt pas pushimeve për 13 shtator.

Deputetët zyrtarisht kanë shkuar me pushime pas festave të Ilindenit.

Ndryshe, njohësit e çështjeve politike thonë se Kuvendi i Maqedonisë së Veriut asnjëherë si deri më tani nuk ka qenë joefikas në miratimin e ligjeve, por edhe sa i përket debatit jocilësor pasi puna e tij më shumë është shoqëruar me përplasje e incidente sesa me debatet lidhur me përmbajtjen e ligjeve.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button