Vendimet e Qeverisë së Maqedonisë së Veriut nga seanca e 70-të

Qeveria e Maqedonisë së Veriut sot në seancën e 70-të ka vendosur të lirojë nga puna shtatzënat dhe personat e moshës mbi 60 vjet për shkak temperaturave të larta të enjten dhe të premten, transmeton Portalb.mk.

Në kopshte, pavarësisht orarit prej orës 07:00 deri në ora 17:00, fëmijë nuk do të kenë aktivitetet fizike prej orës 11:00 deri në ora 17:00. Ndërkohë, sektori privat duhet të organizojë punën në atë mënyrë që punëtorët të mos jenë nën rrezatimin direkt të rrezeve të diellit.

Në bazë të parashikimeve nga Drejtoria për punë hidrometeorologjike kanë parashikuar fazë të portokalltë për dy ditët e ardhshme.

U angazhuan Kryqi i Kuq dhe Qendra për punë sociale që të merren me personat që janë pa kujdes.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button