RMV, në 24 orët e fundit janë regjistruar 1500 raste të reja me Covid-19, 16 e kanë humbur jetën

Ministria e Shëndetësisë njofton se në 24 orët e fundit u regjistruan  1.500  raste të reja me Covid-19 nga  5.693 testime të kryera, prej rasteve të reja u regjistruan  195  riinfektime. Janë regjistruar 522 pacientë të shëruar dhe 16 viktima, njofton Portalb.mk. 

Në Shkup ndërruan jetë dy persona (75 dhe 87), Kumanovë (72 dhe 80) dhe Tetovë (80 dhe 89) dhe nga një person nga Gostivari (62), Demir Kapia (73), Prilepi (61) dhe Struga (84). Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Në sistemin Termini Im janë regjistruar edhe gjashtë viktima që kanë ndërruar jetë nga 13 janari deri më 3 shkurt: nga një pacient nga Shtipi, Ohri, Koëani, Tetova, Shkupi dhe Kërçova.

Rastet e reja:

 • Shkup – 775,
 • Kavadar – 74,
 • Manastir – 66,
 • Kumanovë – 60,
 • Tetovë – 56,
 • Veles – 49,
 • Gostivar – 45,
 • Prilep – 44,
 • Ohër – 42,
 • Strumicë – 38,
 • Kërçovë – 32,
 • Negotinë – 32,
 • Gjevgjeli – 30,
 • Koçan – 28,
 • Radovish – 22,
 • Shtip – 18,
 • Strugë – 11,
 • Sveti Nikole – 10,
 • Dibër – 10,
 • Kriva Pallankë – 9,
 • Bogdanc – 9,
 • Valлandovë – 8,
 • Dellçevë – 6,
 • Resnjë – 5,
 • Demir Hisar – 4,
 • Vinicë – 2,
 • Probishtip – 2,
 • Makedonski Brod – 2,
 • Makedonska Kamenicë – 2,
 • Demir Kapi – 2,
 • Pehçevë – 2,
 • Dojran – 2,
 • Berovë – 1,
 • Kratovë – 1,
 • Krushevë – 1.

Pacientët e shëruar:

 • Shkup – 209,
 • Ohër – 79,
 • Tetovë – 46,
 • Gostivar – 38,
 • Strugë – 36,
 • Dellçevë – 13,
 • Kërçovë – 12,
 • Manastir – 11,
 • Strumicë – 10,
 • Kavadar – 9,
 • Gjevgjeli – 8,
 • Koçan – 8,
 • Veles – 7,
 • Resnjë – 6,
 • Radovish – 5,
 • Negotinë – 4,
 • Sveti Nikole – 4,
 • Dibër – 4,
 • Bogdanc – 4,
 • Vinicë – 4,
 • Prilep – 2,
 • Makedonska Kamenicë – 2,
 • Dojran – 1.

Rastet aktive:

Shkup 126736, Aktiv 7398
Kumanovë 15248, Aktiv 557
Manastir 13265, Aktiv 1019
Prilep 12986, Aktiv 524
Tetovë 12715, Aktiv 429
Kavadar 9369, Aktiv 540
Gostivar 8974, Aktiv 247
Veles 8709, Aktiv 329
Ohër 8133, Aktiv 278
Shtip 7643, Aktiv 169
Strumicë 7458, Aktiv 302
Kërçovë 5072, Aktiv 230
Koçan 4749, Aktiv 155
Strugë 4468, Aktiv 128
Gjevgjeli 3917, Aktiv 203
Negotinë 3326, Aktiv 199
Sveti Nikole 2505, Aktiv 97
Resnjë 2438, Aktiv 169
Radovish 2357, Aktiv 134
Kriva Pallankë 2258, Aktiv 81
Dellçevë 1823, Aktiv 72
Berovë 1656, Aktiv 21
Dibër 1527, Aktiv 31
Vallandovë 1429, Aktiv 91
Vinicë 1316, Aktiv 35
Probishtip 1265, Aktiv 19
Bogdanc 935, Aktiv 80
Kratovë 894, Aktiv 27
Krushevë 829, Aktiv 23
Demir Hisar 789, Aktiv 37
Makedonski Brod 658, Aktiv 42
Makedonska Kamenicë 515, Aktiv 21
Demir Kapi 505, Aktiv 19
Pehçevë 437, Aktiv 14
Dojran 233, Aktiv 6

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.814.187  testime për Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është  277.137, numri i të shëruarve është 254.862, numri i të vdekurve është 8.549 dhe numri i rasteve aktive është 13.726.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button