RMV, u publikuan statistikat për Kovid-19 gjatë 24 orëve të fundit, u regjistrua ulje e rasteve të reja

Në Maqedoninë e Veriut nga 2.276  persona të testuar për Kovid-19 gjatë 24 orëve të fundit në vend, 214  prej tyre kanë rezultuar pozitiv. Tridhjetë e gjashtë persona e kanë humbur jetën, kurse 305 janë regjistruar si të shëruar, shkruan Portalb.mk.

Janë paraqitur gjithsej 36 persona që e kanë humbur betejën me virusin korona: 11 nga Shkupi (63v, 65v, 65v, 68v, 70v, 71v, 72v, 75v, 76v, 79v dhe 86v ), pesë nga Manastiri (52, 60, 66, 68 dhe 70 ), tre nga Kumanova (68, 79 и 84), nga dy persona nga Tetova (76 dhe 82), Velesi (58 dhe 71), Gostivari (73 dhe 74), Kavadari (70 dhe 75), Strumica (64 dhe 78) dhe Gjevgjelia (60 dhe 68), dhe nga një person nga Prilepi (88), Ohri (87), Struga (46), Koçani (82) dhe Kërçova (68). Tre pacientë kanë ndërruar jetë në kushte shtëpie, ndërsa 33 pacientët e tjerë në spital. Ministria e Shëndetësisë njoftoi se janë paraqitur 14 pacientë të cilët kanë ndërruar jetë në periudhën nga 01 deri më 17 prill të vitit 2021.

Rastet e reja:

 • Shkup – 94,
 • Kumanovë – 29,
 • Tetovë – 19,
 • Prilep – 7,
 • Vinicë – 7,
 • Ohër – 6,
 • Veles – 5,
 • Koçan – 5,
 • Negotinë – 5,
 • Sveti Nikole – 5,
 • Shtip – 4,
 • Strumicë – 4,
 • Manastir – 3,
 • Kavadar – 3,
 • Strugë – 3,
 • Kërçovë – 3,
 • Gostivar – 2,
 • Radovish – 2,
 • Bogdanc – 2,
 • Gjevgjeli – 1,
 • Resnjë – 1,
 • Dellçevë – 1,
 • Probishtip – 1,
 • Krushevë – 1,
 • Brod – 1.

Pacientët e shëruar:

 • Shkup – 105,
 • Kumanovë – 39,
 • Prilep – 27,
 • Veles – 19,
 • Manastir – 17,
 • Tetovë – 15,
 • Koçan – 14,
 • Ohër – 13,
 • Kërçovë – 12,
 • Shtip – 9,
 • Strumicë – 6,
 • Vallandovë – 5,
 • Gostivar – 4,
 • Strugë – 3,
 • Gjevgjeli – 3,
 • Sveti Nikole – 3,
 • Kavadar – 2,
 • Krushevë – 2,
 • Pehçevë – 2,
 • Berovë – 1,
 • Vinicë – 1,
 • Demir Hisar – 1,
 • Kratovë – 1,
 • Dojran – 1.

Rastet aktive:

 • Shkup 67404, aktiv 6635
 • Kumanovë 8556, aktiv 1077
 • Prilep 8179, aktiv 658
 • Tetovë 7114, aktiv 551
 • Manastir 6151, aktiv 928
 • Veles 5407, aktiv 511
 • Gostivar 5119, aktiv 350
 • Kavadar 5112, aktiv 362
 • Shtip 4894, aktiv 364
 • Ohër 4913, aktiv 456
 • Strumicë 4011, aktiv 485
 • Strugë 2943, aktiv 159
 • Koçan 2726, aktiv 229
 • Kërçovë 2474, aktiv 257
 • Gjevgjeli 2177, aktiv 230
 • Negotinë 2158, aktiv 184
 • Sveti Nikole 1493, aktiv 118
 • Kriva Pallankë 1208, aktiv 60
 • Resnjë 1210, aktiv 193
 • Radovish 1090, aktiv 101
 • Berovë 1015, aktiv 50
 • Dellçevë 952, aktiv 84
 • Dibër 930, aktiv 36
 • Vinicë 824, aktiv 130
 • Probishtip 773, aktiv 33
 • Vallandovë 660, aktiv 59
 • Bogdanc 491, aktiv 63
 • Krushevë 481, aktiv 99
 • Demir Kapi 394, aktiv 24
 • Demir Hisar 388, aktiv 67
 • Kratovë 353, aktiv 9
 • Makedonski Brod 355, aktiv 18
 • Pehçevë 262, aktiv 18
 • Makedonska Kamenica 232, aktiv 15
 • Dojran 132, aktiv 7

Deri tani, gjithsej 723.722 teste të për virusin korona janë kryer në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID -19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 152.581, numri i pacientëve të shëruar është 133.070, numri i atyre që humbën jetën është 4.891 dhe numri i rasteve aktive është 14.620.

Për informata më të detajuara për situatën me virusin korona, klikoni në këtë link: http://gdi.mk/corona/

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button