Futbollistet në RMV: Merruni me sport, mos hiqni dorë dhe mos ndaloni së përpjekuri, ndiqni ëndrrat e juaja

Në intervistë për Portalb, 4 futbollistet treguan se pasioni i tyre për futbollin kishte filluar që në moshë të vegjëlisë dhe se mbështetja nga miqtë dhe familjarët nuk ju kishte munguar asnjëherë. Mesazhet e tyre në këtë intervistë shprehin motivin dhe vullnetin e tyre për këtë sport. Merruni me sport , mos hiqni dorë dhe mos ndaloni së përpjekuri, ndiqni ëndrrat e juaja, më mirë të dështosh se sa të ndjesh pendim, janë disa prej porosive të futbollisteve.

Hava Mustafa

Si filloi pasioni juaj për futbollin?

Hava MustafaMe futboll kam filluar  merrem shumë e vogëlndoshta ka qenë gjëja e vetme  e bëja me shumë pasion për  cilën nuk hezitoj ta pohoj se e bëj edhe sot.

Enxhi Sherifi: Pasioni për futbollin ka filluar   moshë  hershmekam qenë shumë e vogël kur kam filluar  merrem me këtë sport them  drejtën atëherë kam menduar se jeta është futbolli, e futbolli është vetë jeta.

Era EmurliPasioni im për futbollin filloi  nga mosha 6 vjeçare, edhe pse shume e vogël dëshira dhe vullneti për  luajtur ka qenë shume i madh.

Rejhane DalipiPasioni im për futbollin ka filluar  kur isha 10 vjeçe duke luajtur me shoqet e lagjes  atë moshë e kuptova  futbolli ishte  shumë se një lojë për mua.

Enxhi Sherifi

A keni pasur mbështetje nga njerëzit përreth sa i përket futbollit? 

Hava MustafaMbështetje gjithmonë kam pasur dhe për këtë jam mirënjohëse familjes dhe shoqërisë. 

Enxhi Sherifi: Mbështetjen e kam pasur gjithmonë qoftë nga familja apo nga shoqëria dhe për këtë ndjehem me fat duke marrë parasysh se  çfarë rrethi shoqëror jetojmë. 

Era EmurliKam pasur mbështetje  madhe nga rrethi imposaçërisht nga familja ime. 

Rejhane DalipiSa i përket futbollit unë kam pasur shumë mbështetje si nga familjarët po ashtu edhe nga mësuesit e sportit  edhe nga shumë njerëz  tjerë   rrethonin. 

Era Emurli

A vlerësohet apo jo futbolli i femrave në RMV, arsyeja?  

Hava MustafaËshtë diçka e dukshme e  shihetpër  cilën kemi kërkuar shumë bën  ndjehem keq fakti se ne ndoshta jemi ambasadorët   mirë  vendit dhe këtë e them duke lënë modestin anash për arsye se japim shumë e nuk marrim asgjëarsyet janë  shumtapër  cilat nuk ja vlen  edhe  flasim. 

Enxhi Sherifi: Jo vetëm futbolli por sportet në përgjithësi nuk vlerësohen thuajse aspak, e sidomos tek gjinia femërore që nuk duhet diskutuar fare se është mëse e dukshme, ndërsa po të flasim për arsyet, ato veçse dihen se po të fillojmë të flasim….besoni që tashmë ka kaluar edhe në monotoni duke kërkuar atë që na takon. 

Era EmurliUnë mendoj se futbolli i femrave  RMV nuk vlerësohet aq sa duhet, pasi  përkrahja është shumë e vogël dhe kjo e bën më të vështirë. 

Rejhane DalipiFutbolli i femrave ne RMV vlerësohet por nuk kemi shumë mbështetje. 

Për ju futbolli është një profesion  do  vazhdojë gjithë jetën apo thjesht një hobi?

Hava MutafaFutbollin çdoherë e kam shikuar si pjesë e jetës simepjesë ku edhe  ardhmen e shihja gjithçka  lidhje me futbollinjo  sot nuk e shoh por ndoshta kam filluar  jem  realiste dhe  pranoj faktin se te ne shumë pak gjëra bëhen me profesionalizëm. 

Enxhi SherifiNdoshta ka filluar me ambicien si profesion por vjen deri  atë pikë  e kupton se nuk ka profesionalizëmpasi që nuk ka as  ardhura   bazohesh vetëm tek futbolli dhe për këtë arsye detyrohesh ta shohësh vetëm si hobi. 

Era EmurliUnë shpresoj  pasioni për futbollin  vazhdojë gjithë jetën. 

Rejhane DalipiPër mua futbolli është një profesion dhe pasion shumë i madh  do  vazhdojë gjatë gjithë jetës time. 

Rejhane Dalipi

Një mesazh për vajzat që ndajnë të njëjtën dëshirë për futbollin?

Hava Mustafa:  bëjnë atë  dinë  bëjnë   miri merren me sportNëse kanë qejf futbollin le  merren me futboll ose edhe me sporte tjera, e rëndësishmja është  merren me sportsiç thotë edhe shprehja e famshme “Mendje e shëndoshë  trup  shëndosh”. 

Enxhi Sherifi:  Mesazhi im do ishte shumë i thjeshtë mos lejo   paragjykojnë për atë se çfarë je, por edhe le   paragjykojnë fundja se shoqëria jonë këtë punë kaPor asnjëherë mos hiq dorë nga ëndrra jote mirë  dështosh sesa  ndjesh pendim. 

Era Emurli mos dorëzohen asnjëherë dhe  ndjekin ëndrrat e tyre. 

Rejhane DalipiEdhe pse ne nuk kemi mbështetjen e duhur nga institucionet shtetërore prapë vazhdojmë  luaj me shumë pasion dhe dëshirë, për  gjitha vajzat  e kanë pasion futbollin ashtu si unë u kisha thënë mos ndaloni  ëndërruari dhe  përpjekuri.

Ndryshe, të 4 vajzat luajnë për klubin futbollistik të femrave “KFF Shkëndija”, ku Hava Mustafa dhe Era Emurli luajnë në pozicionin e sulmueseve, ndërsa Enxhi Sherifi dhe Rejhane Dalipi si mesfushore.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button