Zjarri në deponinë e re ilegale prapa sallës sportive “Boris Trajkovski” në Shkup është shuar

Zjarri që shpërtheu këtë mëngjes pas sallës sportive “Boris Trajkovski” afër brigjeve të Vardarit, është shuar. Kryetari i Komunës së Karposh, Stefan Bogoev, thotë se mbeturina të ndryshme u ishte vënë zjarri në një deponi të re ilegale, që ishte bërë në të njëjtin vend ku Qyteti i Shkupit dhe Komuna pastruan disa herë në të kaluarën. Për momentin, zjarrfikësit e Brigadës së Zjarrfikësve të Qytetit të Shkupit janë akoma në terren së bashku me mekanizimin e komunës, raporton Meta, përcjell Portalb.mk.

“Është tokë që ne po e pastrojmë disa herë nga hedhurinat ndërtimore dhe mbeturina tjera të ndryshme, vendosëm gardhe për të parandaluar hyrjen e qytetarëve pa vetëdije me ​​kamion, por ende na ndodh e njëjta gjë. Problemi është se toka është pronësi e përzier, shtetërore dhe private, e ndarë në pjesë ideale, kështu që Komuna është e lidhur disi. “Ne nuk mund ta rregullojmë atë si shtet dhe as të ndëshkojmë pronarin,” shpjegoi Bogoev.

Ai thotë se autoritetet komunale planifikojnë të fillojnë një procedurë para Kadastrës për pasuri të paluajtshme për përcaktimin e parcelave private dhe tokës shtetërore dhe ndarjen e tyre, në mënyrë që në të ardhmen të ndahet përgjegjësia dhe ka lokacion të mbrohet nga krijimi i deponive të reja.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button