Heronjtë e harruar në luftën me Kovid-19: Portrete të stafit të ndihmës shpejtë mjekësore

Kjo është pjesë e ekipit të ndihmës shpejtë mjekësore në Shkup, i cili të shtunën (06.06.2020) ka punuar një ndërrim 12-orësh nga 7 e mëngjesit deri në 7 të mbrëmjes, duke i shërbyer një numri të madh të qytetarëve në kryeqytet. Shumica e thirrjeve kanë qenë nga njerëz të cilët kanë dyshuar se janë sëmurë nga kovid-19, sëmundje të cilën e shkakton koronavirusi i ri.

Këta njerëz janë heronjtë, të cilët janë të parët që bien në kontakt me sëmundjen dhe sakrifikojnë veten për t’ju ndihmuar bashkëqytetarëve të tyre. Fatkeqësisht, vetëflijimi i tyre përmendet rrallë në media dhe në rrjetet sociale, transmeton Portalb.mk.

1.D-r  Aleksandra Pejovska

D-r Aleksandra Pejovska, Shërbimi i ndihmës shpejtë mjekësore -Shkup| Foto: Arbnora Mehmeti, Meta.mk
  1. Infermiere Azra Çajani
Infermiere Azra Çajani, Shërbimi i ndihmës shpejtë mjekësore -Shkup| Foto: Arbnora Mehmeti, Meta.mk

3 Infermiere Marina Illovska

Infermiere Marina Illovska, Shërbimi i ndihmës shpejtë mjekësore -Shkup| Foto: Arbnora Mehmeti, Meta.mk
  1. D-r Sillvana Mihajllovska
D-r Sillvana Mihajllovska,  Shërbimi i ndihmës shpejtë mjekësore -Shkup| Foto: Arbnora Mehmeti, Meta.mk
  1. Sead Abdi, shofer
Sead Abdi, shofer, Shërbimi i ndihmës shpejtë mjekësore -Shkup| Foto: Arbnora Mehmeti, Meta.mk

 

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button