Keni borxhe!? Mos keni dert, ja dhe borxhliu me i madh në bote, se ka dert!

Quhet Jerome Kerviel, është ish shitblerës aksionesh i Societe Generale dhe ka borxhin më të madh në botë!

Konkretisht, Kerviel ka borxh një shumë parash e cila arturinë në 6.3 miliardë dollarë nga mashtrimet e mëdha, pasi fiton miliona dollarë pa e ditura askush, duke realizuar ligjërisht –figurativisht- shitblerjen e aksioneve ndërmjet e-mail-ve të rremë, të përdoruar nga një sërë kompjuterësh, të cilët hakerat i kishin kthyer në specifik, për punë të tilla.

Dëmet e mundshme personale ishin lojë, por kur përfundimisht doli i humbur, u gjend me një borxh prej 6 miliardë dollarësh që rezultuan nga shkëmbimet e aksioneve mashtruese që nga periudha e viteve 2007-2008 në bankën franceze.

Vetë, Kerviel ka marr vendimin se do ta shlyej dëmet me lirimin e tij nga burgu. Ai tashmë ka bërë tre vjet burg dhe trupi gjykues po shqyrton kërkesës e lirimit të tij./Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button