A e dini se kafshët kanë radarë sizmikë, për tërmetet

Thuhet se minjtë, gjarpërinjtë dhe shumëkëmbëshat i braktisin strofkullat për në vende të sigurta ditë më parë se të lindë një tërmet shumë shkatërrues. Informacioni i shërbimit gjeologjik na sjell një rast sizme të hershme që ka ndodhur në Greqi në shek 373 para krishtit dhe është referenca më e hershme e kapaciteteve të kafshëve për të parashikuar tërmete. Kjo është një sjellje e pazakontë ku ekzistojnë regjistra të shumtë siç bën me dije një studim nga qendra e gjeoshkencave në Gjermani që ka studiuar 729 informacione të lidhura me 160 tërmete. Sipas këtij studimi sjellja e këtyre kafshëve shkonte muaj para se të ndodhë sizma, diçka shumë e habitshme, nëse do të kemi parasysh se as sensorët më modernë nuk e kanë patur këtë saktësi parashikimi. / bota.al

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button