Një ëmbëlsirë e veçantë për ditën e dielë, tortë me spinaq
Përbërësit:
3 vezë
1 gotë sheqer
1 gotë të çajit vaj
1 gotë të çajit qumësht
1 Pluhur pjekje
100 gr spinaq
miell
PËR KREM
shllag krem.
Përgatitja:
Vezët dhe sheqerin derdhni në një enë të thellë. Përzieni me mikser rreth 5 minuta, pastaj ia shtoni qumështin dhe e vazhdoni përzierjën. Spinaqin pastroni dhe vendosni në blendar përmbi ia shtoni 1 gotë vaj vegjetal dhe e grimconi, përcjell Bordo.al.
Miellin, pluhur pjekjën, spinaqin ia shtoni enës dhe e përzieni rreth 10 minuta. Glazurën e derdhni tek ena e pjekjës dhe e vëni në furrë për pjekje rreth 30 minuta. Pas pjekjës së tortës, merrni pak nga kjo torte me gotë të çajit. Me krem e derdhni shllag kremin dhe copat e tortës të grimcuar në midis.