Buxheti 2018, ja ku do të harxhohen paratë e qytetarëve të Maqedonisë (Infografik)

Qeveria e Maqedonisë në seancën e mbrëmshme e ka shqyrtuar dhe miratuar propozim – buxhetin e Republikës së Maqedonisë për vitin 2018 dhe ka sjellë konkluzion që propozimi për shpenzimet e buxhetit për vitin e ardhshëm të dorëzohet në procedurë të debatit dhe miratimit në Kuvend, njofton Portalb.mk.

Sipas propozim – buxhetit, për vitin 2018, 32% e buxhetit të përgjithshëm janë ndarë për mbrojtje sociale dhe të fëmijëve; 19% për zhvillim ekonomik dhe çështje financiare; 14% për shëndetësi; 11% për arsim, shkencë dhe sport; 5% për rend publik dhe siguri; 5% për ndërtimtari, transport, komunikim dhe ekologji; 5% për bujqësi; 3% për mbrojtje; 2% për punë të jashtme dhe integrime në BE; 2% për kulturë; 2% për zhvillim rajonal; 1% për gjyqësor.

Përmbajtjen e plotë të propozim – buxhetit për vitin 2018 Portalb.mk, më poshtë ua sjell në gjuhën shqipe.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button