Byrek lahmaxhuni
Përbërësit:
3 petë | |
PËR SOS
|
|
1 vezë | |
1 gotë të çajit qumësht | |
3 lugë të gjellës jogurt | |
gjysmë gotë të çajit vaj | |
kripë | |
NË BRENDËSI
|
|
300 gr mish | |
2 qepë | |
2 speca | |
1 lugë të gjellës salcë | |
qimnon | |
biber i kuq | |
kripë | |
majdanoz | |
gjysme gote të çajit vaj |
Hapat:
1
|
Në tepsi e shtrimë letrën e pjekjës, fillojmë ta përgatisim sosin. |
2
|
Petët i lyejmë me sos, përbërësit e brendshëm i përziejmë në një enë. |
3
|
Një petë e shtrimë në tepsi dhe përmbi ia vendosim përzierjën e mishit dhe e mbyllim me dy petë. |
4
|
Tepsinë e vëmë në furrë për pjekje rreth 10 minuta, pas pjekjës petët i bëmë role dhe ia japim formën byrek lahmuxhunave. |
5
|
Ju bëftë mirë! |
Burimi: Kuzhinashqiptare.com