Xhenxhefili, pija më e shëndetshme për djegien e yndyrnave

Mund të keni dëgjuar për shumë receta të humbjes së peshës, por kjo është ndoshta më e shëndetshmja për të gjithë. Yndyra e tepërt që është krijuar mbi belin, barkun dhe kofshët tuaja, mund të digjet totalisht në fare pak kohë, më anë të kësaj pije që përmban xhenxhefil dhe ujë, shkruan Shije.al.

Si të bëni ujë xhinxheri
Rrënjët e xhenxhefilit hidhini në një enë me ujë të valuar (1-1,5l ujë), dhe lejini për 15 minuta. Pastaj ftoheni lëngun dhe filloni ta pini gjatë gjithë ditës. Pijeni për të paktën 11 ditë. Për rezultate optimale të humbjes së peshës sigurohuni që uji i xhenxhefilit të jetë gjithmonë i freskët.

Përfitimet shëndetësore të ujit të xhinxherit:
1 # Uji xhenxhefilit mund të rregullojë nivelin e kolesterolit

Xhenxhefilit përfshin efektin e saj të fortë në nivelet e larta të kolesterolit, të cilat mund të çojnë në sëmundje të lidhura me obezitetin siç janë sëmundjet e zemrës dhe disa lloje të kancerit. Çfarë uji xhenxhefilit bën për trupin tuaj është për të reduktuar kolesterolin, duke ulur ndjeshëm nivelet e kolesterolit hepatik.

2 # Uji xhenxhefil ka efekte të forta anti-inflamatore

Një tjetër përfitim i rëndësishëm shëndetësor i ujit të xhenxhefilit është se ai redukton ndjeshëm inflamacionin, ënjtjen e përbashkët dhe dhimbjen, veçanërisht në kushte të tilla si osteoartriti dhe reumatizmi. Sipas një artikulli të botuar në “Journal of Medicinal Food”, kjo perime përmban veti të fuqishme anti-inflamatore.

3 # Uji xhenxhefil është një antioksidant i fuqishëm

Xhenxhefil është një burim i pasur i antioksidantëve. Këto kimikate të fuqishme janë jashtëzakonisht të dobishme për luftimin e radikaleve të lira, të cilat janë molekula të paqëndrueshme, që mund të dëmtojnë rëndë qelizat e shëndosha dhe të çojnë në probleme serioze shëndetësore, përfshirë kancerin.

4 # Uji xhenxhefil mund të mbrojë kundër kancerit

Uji xhenxhefil mund të jetë jashtëzakonisht efikas në parandalimin dhe pengimin e zhvillimit të kancerit. Sipas një artikulli të botuar në Journal British Nutrition, xhenxhefili përmban veti të fuqishme anti-inflamatore dhe antioksiduese, të cilat mund të ngadalësojnë, madje edhe të parandalojnë përhapjen e kancereve të caktuara.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button