Ushqimet që e djegin yndyrën

Për të rënë në peshë, çdokush duhet të dijë momentin kur trupi djeg yndyrë.
Stina e verës po vjen dhe bashkë me të, edhe dëshira për të qenë në formë. Për këtë, duhet të dini se:
• Nëse një person do të konsumojë një qitro në çdo vakt (pa shtesë sheqeri), do të humbë 2 kg për 12 javë. Qitrot janë të pasura me vitaminë C, antioksidues i fuqishëm që ndihmon në djegien e yndyrave.
• Tri kokrra mollë dhe dardha në ditë kufizojnë sasinë e yndyrës që thithin qelizat.
• Çaji i gjelbër përshpejton metabolizmin. Substancat polifenole të kombinuara me kafeinën djegin yndyrat.
• Tërshëra ul kolesterolin dhe rrit energjinë, duke ndihmuar në rënien në peshë.
• Erëzat djegëse përshpejtojnë metabolizmin dhe pakësojnë urinë.
• Lëkurat e mollëve të egra ndihmojnë në tretjen e dhjamërave të trupit.
• Drithërat e plota janë të mrekullueshme për të ulur barkun. Konsumoni në mëngjes trahana tërshëre, ndërsa gjatë ditës, bukë gruri me miell dhe krunde.
• Konsumoni sa më shumë peshk. Ai përmban proteina të thjeshta dhe është mjaft i pasur me acide yndyrore omega

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button