Prokuroria publike zhvillon procedurë parahetimore kundër organizatave joqeveritare dhe Besës

Sektori për krim të organizuar pranë Prokurorisë Publike Shkup zhvillon procedurë parahetimore për financim ilegal të procesit zgjedhor kundër disa organizatave joqeveritare dhe partisë politike Besa, njofton Nova TV.

Portali si burim informata përmend “burime shumë të larta në hetim që për shkak të sigurimit personal kanë kërkuar të qëndrojnë anonim”.

Sipas tyre, bëhet fjalë për OJQ që janë financuar nga donatorë të huaj, si p.sh Qeveria e SHBA-së dhe qeveri tjera nga vendet e Perëndimit si dhe fondacioni “Instituti Shoqëria e Hapur”.

Lënda, shkruan më tej Nova TV është formuar mes 20 dhe 30 dhjetorit, pak para mbarimit të zgjedhjeve të parakohshme parlamentare apo tre ditë pas kumtesës së VMRO DPMNE-së ku paralajmëroi luftë me sektorin joqeveritar apo “desorosoizim”.

Në procedurë parahetimore, sipas njohurve, janë përfshirë shërbime të larta të sigurisë policore.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button