BPRM: Ndodhitë politike e ngadalësojnë ekonomikë dhe e rrisin pasigurinë

“Të dhënat për Bruto Prodhimit Vendor (BVP) për tremujorin e parë nga viti tregojnë rritje më të vogël të ekonomisë nga e ajo që e kemi pritur”, thonë nga Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë (BPRM), njofton Portalb.

Sipas tyre, faktorët jo-ekonomik t brendshëm lidhur me ndodhitë politike në vend plotësisht e kanë rritur pasigurinë rreth arritjeve dhe vlerësimeve për aktivitetet ekonomike në periudhën e fundit.

Në lidhje me inflacionin, thuhet se ajo edhe më tej mesatarisht është në rritje, ndërkaq për rreziqet rreth projektimit deri ne fund të vitit janë të lidhura me çmimet botërore të energjisë dhe ushqimit. /Portalb

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button