Simptomat e veprimit të xhinëve

Simptomat e njeriut të sëmurë mund të ndahen në simptome të cilat manifestohen në zhgjëndërr apo në ëndërr.

Simptomat që manifestohen në ëndërr janë:

1. Pagjumësia, zgjuarja e shpeshtë nga gjumi, ankthet e natës, ngritja dhe ecja në gjumë.

2. Ëndrrat e tmerrshme dhe përndjekjet nga të cilat nuk mund të ikë.

3. Ëndërrimi i kafshëve: gjarpërinjve, maceve, mive, qenve, luan e të ngjashme.

4. Kërcëllitje e dhëmbëve.

5. Qeshja e pakontrolluar me zë, qarja, britma ose kukatja.

6. Ëndërrimi i vetvetes në varr ose në ndonjë vend të shkretë.

7. Ëndërrimi i njerëzve me dimensione të panatyrshme të zgjatur, të shkurtuar, të zi dhe

8. Ëndërrimi i tmerreve dhe fantazmave.

Simptomat të cilat mund të ndihen në zhgjëndërr janë:

1. Shtytja e averzionit të brendshëm dhe largimi nga çdo lloj ibadeti, sidomos nga namazi dhe dhikri.

2. Kokë dhembja konstante e cila nuk ka shkak medicinal.

3. Mos prania e shpirtit.

4. Dembelia dhe plogështia trupore, të cilat të përkujtojnë lëvizjen e paharmonizuar të robotit.

5. Shtangimet dhe krizat nervore.

6. Dhimbjet në disa pjesë të trupit që nuk mund të shërohen në aspektin medicinal.

Muharem Shtullanoviq/mjekesiaislame

Lajme të ngjashme

Back to top button