Mollët hani me lëvore

Molla është një frut që mund të gjendet dhe mund të konsumohet në të gjitha stinët. Një rëndësi të veçantë gjatë konsumimit të saj është që ne ta pastrojmë dhe ta hamë me lëvore.

Lëvorja e saj është më e shëndetshmja, pasi ajo është e pasur me shumë fibra dhe nëse ne e heqim atë atëherë kemi hequr gjysmën e fibrave.

Ndërkaq në lëvorë gjenden dhe shumica e vitaminave, sidomos vitamina C dhe A dhe me heqjen e saj, humben shumica prej tyre, transmeton Klan Kosova.

Studimet tregojnë se personat që hanë pesë apo më shumë mollë në javë, kanë mushkëri më të shëndetshme se sa ata që hanë më pak apo fare. Lëvorja e mollës gjithashtu përmban ata përbërës, të cilët janë të aftë që të pengojnë dhe asgjësojnë qelizat e kancerit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button