Produktet e drithërave ulin rrezikun e kancerit kolorektal
Fibrat që vijnë nga drithërat mund të ulin rrezikun e kancerit kolorektal (zorrës së trashë) pothuajse në sasinë 40%, duke mbrojtur kështu shëndetin gastrointestinal.
Ushqimet që kanë të etikuar shkrimin ‘’përmbajtje e lartë e fibrave’’, është e mjaftueshme që vetëm 5 gr, prej tyre të shërbejnë në shëndetin tuaj të mirë, transmeton Klan Kosova.
E krahas kësaj udhëzimet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, rekomandojnë që gjatë gjithë ditës të paktën në një vakt të ushqyerjes tuaj të servohet edhe një sasi e drithërave.
Por të keni kujdes ngase të përshkruarit ‘’Krunde’’ dhe ‘’Drithëra të përziera’’ nuk do të thotë domosdoshmërisht që produkti është i përgatitur vetëm nga sasia e grurit të pastër, transmeton Klan Kosova.