Çfarë do bëheni në jetë? Sa ndikon muaji i lindjes

Nuk është vetëm dëshira për punën që bën, por profesioni nuk vjen vetëm si pasojë e studimeve, dëshirës, mundësive. Mesa duket ka një statistikë që na dëshmon sesi të gjejmë profesionin e duhur në jetë dhe kjo varet dhe nga muaji në të cilin kemi lindur. Kështu të paktën bën të ditur një statistikë e Zyrës Kombëtare të Statistikave në Britani. Muaji në të cilin ke lindur tregon sipas studimit më shumë se kaq, dhe sa do të jetosh, sa i gjatë do bëhesh, çfarë njeriu do të jesh nga shëndeti mendor.

Kjo nuk është si puna e horoskopit as më shumë si ndërhyrje e stinëve, thotë Russell Foster, ekspert i neuroshkencës në Oksford.

“Duket absurde që muaji në të cilin kemi lindur të ndërhyjë në jetët tona, të përcaktojë sesa gjatë do të jetosh, sa i mirë do të jesh në shkollë, sa i gjatë do bëhesh në fizik, apo se nga cilat sëmundje do të prekeni”, tha Foster.

Por, studimi e ka nxjerrë një rezultat dhe nëse vlen apo jo kjo teori, ju mund ta vërtetoni vetë.
Ja ku janë disa përcaktime sipas 12 muajve të vitit, citon Libero.it duke iu referuar statistikave.

Janari-Mjek ose përmbarues
Shkurti-Artist ose dicka që lidhet me trafikun rrugor
Mars-Pilot ose muzikantë
Prill-Diktator
Maj-Politikan
Qershor-Fitues të çmimit Nobel
Korrik-Murator, shofer, trenist ose artist
Gusht-Murator ose president i SHBA-ve
Shtator-Atlet dhe fizikantë
Tetor-Njëqindvjecarë ose njerëz që jetoni gjatë
Nëntor-Serial-killer ose skizofrenë
Dhjetor-Dentist

Lajme të ngjashme

Back to top button