Filloi fushata për IPARD 3: BE do të ofrojë 97 milionë euro fonde të pakthyeshme për zhvillim dhe modernizim të bujqësisë

Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane Bojan Mariçiq sot hapi ngjarjen me të cilën filloi zyrtarisht fushata për programin IPARD 3 duke thënë se ky program është një faqe e re në zhvillimin e bujqësisë së RMV-së dhe do të na japë bazë të mirë për shumë të tjera dhe fonde më të mëdha strukturore evropiane, sepse këtë e sjellë anëtarësimi në Union, transmeton Portalb.mk.

Në fjalën e tij, zëvendëskryeministrja Mariçiq tha se programi IPARD është një mjet shumë i rëndësishëm për mbështetjen e sektorit të bujqësisë, për zbatimin e masave specifike dhe për afrimin e produkteve maqedonase me tregun evropian, duke theksuar se falë fondeve evropiane dhe zbatimit të Programi IPARD, rezultatet janë të dukshme në terren.

“Ne jemi të njohur në BE si liderë në rajon për shfrytëzimin e fondeve nga programi IPARD 2, me një përqindje të lartë shfrytëzimi prej 98%. Kjo është arsyeja pse ne jemi shpërblyer me meritë nga Komisioni Evropian me një mbështetje shtesë prej 62% të pakthyeshme të BE-së për programin e ri IPARD 3 2021-2027. Kjo do të thotë se 97 milionë euro nga fondet e pakthyeshme evropiane janë vënë në dispozicion për investime të reja, zhvillim dhe modernizim të bujqësisë maqedonase”, theksoi Mariçiq.

Mariçiq theksoi në fjalimin e tij se Maqedonia e Veriut duhet të përdorë çdo euro, çdo fond në dispozicion për të përmirësuar prodhimin tonë bujqësor, i cili do të kontribuojë për të qenë më konkurrues në tregun evropian dhe për t’u përgatitur më mirë për grupin 5, i cili lidhet me çështjen e kohezionit. dhe politika bujqësore.

“Përdorimi i fondeve nga Programi IPARD është një çështje me interes të përbashkët me Bashkimin Evropian, sepse bujqësia është një nga fushat kyçe të ekonomisë që kontribuon në stabilitetin dhe prosperitetin në Evropë”, tha zëvendëskryeministri dhe kryenegociatori me BE.

Ngjarja, e cila u zhvillua në Shkup, ishte një paralajmërim për fillimin e një fushate intensive informuese në terren në të gjitha rajonet, në dy muajt e ardhshëm. Është planifikuar të vizitohen dy vendbanime në ditë, ndërsa thirrja e parë nga programi IPARD 3 duhet të shpallet në fund të qershorit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button