Dy deri në tre nëna të reja të paktën kanë një problem që lidhet me shëndetin mendor

Rezultatet e një sondazhi të ri kanë treguar se dy deri në tre nëna të reja kanë të paktën njëproblem që lidhet me shëndetin mendor. Po kështu, nënat adoleshente janë treguar të kenë një prevalencë dukshëm më të lartë të çrregullimeve mendore në krahasim me nënat e moshës 21 vjeç e lartë ose në krahasim me adoleshentet, transmeton Panacea.

Pothuajse 40 për qind e nënave të reja kanë më shumë se një problem të shëndetit mendor, duke përfshirë depresionin, një sërë çrregullimesh ankthi dhe hiperaktivitet. Kjo është deri në katër herë më shumë se nënat 21 vjeç e lartë dhe adoleshentët pa fëmijë.

Besohet se gjetjet e këtij studimi mund të kontribuojnë në zhvillimin e proceseve më të mira të shqyrtimit, zbulimin më efektiv të çrregullimeve mendore tek nënat adoleshente dhe trajtimin e drejtpërdrejtë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button