I mandatuari për formimin e qeverisë në Mal të Zi: Mbështes Abazoviçin nëse formon shumicën

Lideri i Partisë Demos, njëherësh i mandatuari për formimin e qeverisë së re në Mal të Zi, Miodrag Lekiç u ka dërguar një letër ditën e djeshme liderëve të shumicës parlamentare, raporton ABC. Lekiç kërkon informacion nëse ka mbështetje të mjaftueshme për formimin e qeverisë së drejtuar nga Dritan Abazoviç, shkruan Vijesti.

Ai ka deklaruar se edhe pse ende ka statusin e të mandatuarit, nuk do të ketë pengesa për formimin e qeverisë me kryeministër Dritan Abazoviç.

“Takimi i djeshëm është ndërprerë me qëllim që kolegu Abazoviç të shikojë mundësitë e gjetjes së emrave të deputetëve që do ta mbështesin qeverinë me të në krye në parlament në një numër të mjaftueshëm, pra 41. Nuk e kemi ende atë informacion, të paktën unë nuk e di. Mandati skadon të dielën e ardhshme, me pasoja të gjata të karakterit juridik dhe politik.

Në këtë kontekst, jam i detyruar që publikisht të ndërmarr hapa të caktuar, përfundimtarë. Për sa më sipër, kërkoj një përgjigje për situatën e fundit në lidhje me mazhorancën e mundshme të gjetur që do ta mbështeste kolegun Abazoviç për formimin e qeverisë. E përsëris se për disa arsye nuk jam pengesë për këtë”, thuhej ndër të tjera në letër

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button