Ilaçet e gjumit lidhen me rrezikun e lartë të demencës

Përdorimi i shpeshtë i ilaçeve të gjumit shoqërohet me një rrezik të shtuar të demencës tek të moshuarit, tregon një studim i ri i cili përfshiu 3.068 të moshuar me një moshë mesatare prej 74.1 vjeç, transmeton Panacea.

Është zbuluar se lidhja midis përdorimit të ilaçeve të gjumit dhe rritjes së rrezikut të demencës është e pavarur nga kohëzgjatja e gjumit dhe çrregullimet e gjumit, e cila flet për përdorimin e hipnotikëve te individët me rrezik të lartë të dëmtimit kognitiv.

Përndryshe, rreth 50 milion njerëz në botë jetojnë me demencë. Sëmundja e Alzheimerit është shkaku më i zakonshëm i demencës dhe kushton rreth 60 deri në 70 përqind të të gjithë demencës.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button