Arsovska: Do ta padis ish-drejtorin e QKR-së për gënjeshtra, proteston pasi zbulova se ka paguar ilegalisht mijëra euro

Kryetarja e Shkupit Danela Arsovska tha sot se ushtruesi i detyrës së drejtorit të QKR-së Vanço Bogoev gënjen se është nën presion politik dhe se i është kërkuar që të punësojë Arben Shaqirin dhe shtoi se ai nuk është larguar nga pozita e tij, por i ka përfunduar kontrata. Ajo thotë se do ta padisë Bogoevin duke e akuzuar se përveç se ka gënjyer, ka punuar edhe ilegalisht dhe ka paguar mijëra euro, transmeton Portalb.mk.

“Bogoev është emëruar drejtor me propozim të VMRO-DPMNE-së. Në vitin e kaluar ai ka lidhur 250 kontrata për angazhim pa kontratë ose përmes agjencisë për punësim të përkohshëm. Këtyre personave janë paguar mijëra euro, në mesin e tyre edhe anëtarë dhe zyrtarë të shquar të VMRO-DPMNE-së, ka edhe mbi 90 kontrata për punësimin e përkohshëm të banakierëve të cilët janë paguar nga 350 deri në 700 euro për një muaj. Më shumë se 100,000 euro janë tërhequr nga thesari kryesor i QKR-së dhe janë tërhequr në para të gatshme. Ku janë këto para ka dikush që duhet të përgjigjet sepse nuk ka dokumentacion të rregullt. I bëj thirrje Bogoevit të sqarojë për kontratën me të cilën një hapësirë ​​në qendër të qytetit i është lëshuar Password Production, të cilit kontrata i ka përfunduar vitin e kaluar dhe që nga marsi e deri më tani nuk kemi informacion se kush e ka menaxhuar atë hapësirë ​​dhe kush ka përfituar mirë”, tha Arsovska.

Ajo pretendon se Bogoev manipulon punëtorët e kulturës dhe i çon në protesta pikërisht për manipulime financiare, pra që të mos zbulohet puna e tij.

Kryetarja e Shkupit pretendon se Bogoevi manipulon punëtorët e kulturës dhe i çon në protesta pikërisht për manipulime financiare, përkatësisht që të mos zbulohet puna e tij.

Ajo tha se nuk është e vërtetë që buxheti i QKR-së është shkurtuar dhe se nuk ka asgjë kontestuese se një detektiv është emëruar ushtrues detyre drejtor.

E pyetur se pas protestës së QKR-së dhe akuzave për presion nga Qyteti qëndron i gjithë kolegjiumi programor i QKR-së, Arsovska tha se të gjitha janë manipuluar nga Bogoev për të mbuluar se ku kanë shkuar paratë.

Këshilli Programor i QKR-së reagoi në konferencën për shtyp të Arsovskës duke thënë se ajo ka bërë insinuata të rënda, akuza dhe të dhëna të pabaza, si dhe informacione të pabaza të nxjerra krejtësisht jashtë kontekstit. Ata paralajmëruan konferencë për media për nesër.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button