Muajin e ardhshëm BE-ja do të shënojë vitin e parë të luftës Rusi-Ukrainë në Stamboll

Për të shënuar vitin e parë të luftës Rusi-Ukrainë, Bashkimi Evropian (BE) muajin e ardhshëm planifikon të mbajë një ngjarje të madhe në Stamboll, raporton Anadolu Agency (AA).

Kreu i delegacionit të BE-së në Ankara, Nikolaus Meyer-Landrut, u tha gazetarëve në Stamboll se delegacioni i BE-së do të organizojnë një ngjarje të madhe në Stamboll, duke shënuar 1-vjetorin e luftës ruse kundër Ukrainës, me zyrtarë të lartë të ftuar të qeverisë ukrainase.

Meyer-Landrut tha se ndikimi gjeopolitik dhe ekonomik i luftës do të jetë në agjendën e ngjarjes, të cilës do t’i bashkohet edhe një përfaqësues turk, por ai shtoi se ende nuk dihet se kush do të marrë pjesë.

Ai theksoi se dita kur shpërtheu lufta, 24 shkurt 2022, ishte një “moment kyç përcaktues në historinë evropiane”.

Duke theksuar rëndësinë e luftës Rusi-Ukrainë për situatën e sigurisë evropiane, Meyer-Landrut tha se kjo është e ngjashme me atë të “momentit të ndryshimit të detit” të sulmeve terroriste të 11 shtatorit të vitit 2001 për historinë e sigurisë së SHBA-së.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button