Serbi, nesër mbahen zgjedhjet për këshillat e pakicave kombëtare

Nesër mbahen zgjedhjet në Serbi për këshillat nacionale të pakicave kombëtare, në të cilat do të marrin pjesë 50 lista zgjedhore, transmeton Euro News.

Siç njoftoi Komisioni Republikan i Zgjedhjeve, të drejtë vote do të kenë 456.199 votues. Nga gjithsej 23 këshilla kombëtare të pakicave kombëtare, 19 anëtarë zgjidhen drejtpërdrejt, ndërsa katër zgjidhen përmes asambleve zgjedhore.

Votimi në zgjedhje të drejtpërdrejta do të bëhet në 949 vendvotime, të cilat do të jenë të hapura nga ora 07:00 deri në 20:00, ndërsa kuvendet zgjedhore do të mbahen në të njëjtën kohë, duke filluar nga ora 12:00.

Pakicat kombëtare që do të zgjedhin anëtarët e këshillit kombëtar në zgjedhje të drejtpërdrejta janë: shqiptarë, ashkali, boshnjak, bullgar, bunjevac, vllah, grek, egjiptian, hungarez, gjerman, polak, romë, rumun, rus, ruten, sllovak, slloven, ukrainas. dhe çeke, raporton Euronews Serbia.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button