Në Maqedoninë e Veriut janë regjistruar afër 20 mijë turistë të huaj më shumë sesa vitin e kaluar

Në gusht të këtij viti në Maqedoninë e Veriut janë regjistruar 74 673 turistë të huaj, ndërsa në gushtin e kaluar ishin regjistruar 55 101 turistë të huaj, ndërkohë numri i turistëve vendor është ulur, transmeton Portalb.mk.

“Në periudhën janar – gusht 2022, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit paraprak, numri i turistëve është rritur për 35.1 %, dhe atë:numri i turistëve vendor është rritur për 4.0 %, dhe numri i turistëve të huaj është rritur për 87.8 %”, sqarojnë nga Enti Shtetëror i Statistikave.

Në Maqedoninë e Veriut në muajin gusht janë regjistruar gjithsej 190 855 turistë, prej të cilëve 116 182 janë turistë vendor. Në gushtin e kaluar ishin regjistruar 129 024 turistë vendor.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button