Dy këshilltarë të LSDM në Manastir mbeten as deputet dhe as këshilltar komunal

Këshilli i komunës së Manastirit ka vazhduar të punojë pa këshilltarin kritikues të qeverisjes lokale, Vasko Kovacevski cili është edhe lideri lokal i LDM dhe  Juliana Siljanovska, këshilltare e kësaj partie. Atyre u është ndërprerë mandate i këshilltarit, pasi Parlamenti u ka miratuar mandatet për deputet pas zgjedhjeve parlamentare. Vendimi për ndërprerjen e mandatit të këshilltarëve nuk është anuluar edhe pasi deputetët e opozitës paraqitën dorëheqjet e tyre në Parlament.

Sipas këshilltarit të LSDM-së i cili ka qenë koordinatorë i grupit të këshilltarëve të kësaj partie, këto hapa janë të dhunshme dhe jodemokratike.

“ Në sipërfaqe edhe njëherë doli qeverisja e dhunshme e kësaj qeverie. Hapin e parë e bëri parlamenti me verifikimin e dhunshëm të mandateve për deputet të opozitës edhe përkundër shprehjes së qëndrimit tonë të qartë”, tha Kovacevski.

Lajme të ngjashme

Back to top button