Svante Paabo fitues i Çimit Nobel për Mjekësi për vitin 2022

Shkencëtari suedez Svante Paabo e fitoi Çmimin Nobel 2022 në Fiziologji ose Mjekësi për zbulimet e tij në lidhje me evolucionin njerëzor, transmeton Portalb.mk.

“Zbulimet e tij kanë të bëjnë me gjenomin e homininëve të zhdukur dhe evolucionin njerëzor”, thonë nga organi që e jep çmimin.

Hulumtimi themelor i Pääbo solli një disiplinë krejtësisht të re shkencore; paleogjenomika.

Nobeli për Mjekësi është ndër më prestigjiozët dhe kap vlerën e 900.357 dollarë.

Ky është i pari i serisë së çmimeve të këtij viti.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button