Petrovska dhe Burns për “Krivolak”: Së bashku me SHBA-të po ndryshojmë fytyrën e ushtrisë

Ministrja e Mbrojtjes Sllavjanka Petrovska dhe ambasadorja e SHBA-së në Maqedoninë e Veriut, Kate Burns, morën pjesë sot në stërvitjen e pjesëtarëve të ushtrisë në terrenin ushtarak Krivolak, ku përfshiheshin autoblinda të reja JLTV Oshkosh dhe helikopterë të ushtrisë, transmeton Portalb.mk.

“Krivolak është shembulli më i mirë i efikasitetit të bashkëpunimit tonë të përbashkët. Kur kemi synime të qarta dhe jemi të përkushtuar ndaj zhvillimit, miqtë dhe partnerët tanë strategjikë janë gjithmonë këtu për të na ndihmuar”, tha Petrovska.

Ajo shtoi se pikërisht në Krivolak, pjesëtarët e Ushtrisë së Maqedonisë dhe Forcave të Armatosura të SHBA-së stërviten jo krah njëri-tjetrit, por me njëri-tjetrin, duke mësuar aftësi të reja dhe aftësi të reja dhe bashkërisht duke zhvilluar ndërveprueshmërinë, që është vendimtare për sigurinë dhe stabilitetin.

“Me blerjen e mjeteve të reja të blinduara, JLTV Oshkosh dhe Stryker, së bashku po ndryshojmë fytyrën e Ushtrisë dhe së bashku po krijojmë një Ushtri që është dhe do të vazhdojë të jetë një pasuri e vërtetë për mbrojtjen kolektive, diçka që në këto kohët e pasigurta janë një shtyllë e sigurisë dhe sigurisë sonë”, nënvizoi Petrovska.

Ndryshe,Ministria e Mbrojtjes publikoi shpalljen publike për pranimin e 200 ushtarëve profesionistë për shërbim në Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Afati për regjistrimin e kandidatëve është 15 ditë, duke përfshirë edhe ditën e shpalljes.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button