Sulm ndaj Ambasadës së Azerbajxhanit në Londër (VIDEO)

Ministria e Punëve të Jashtme e Azerbajxhanit njoftoi se ambasada e saj në Londër u sulmua nga një group radikal fetar, njofton Anadolu Agency.

Në deklaratën e bërë nga ministria thuhet se një group personash kanë hyrë në ndërtesën e ambasadës në Londër dhe kanë kryer një akt vandalizmi, kanë varur flamuj fetarë në ballkonin e saj.

Në deklaratë thuhet se anëtarët e grupit janë nxjerrë nga godina dhe janë ndaluar pas ndërhyrjes së policisë lockale dhe njoftohet se nuk ka të lënduar në mesin e të punësuarve.

U njoftua se incidenti po hetohet nga forcat vendase të rendit dhe do të jepet informacion per rezultatet e hulumtimit. Në deklaratë theksohet se, në përputhje me Konventën e Vjenës, paralajmërimi për sigurinë e diplomatëve dhe objekteve diplomatike u është përcjellë autoriteteve britanike përmes kanaleve diplomatike.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button