Osmani në takim me Varhej: Ekziston lodhje nga anulimet e njëpasnjëshme, janë të nevojshme vendime të guximshme

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, sot realizoi takim me Komisionerin Evropian për Fqinjësi dhe Zgjerim, Oliver Varhei, i cili është për vizitë pune në Shkup. Në fokus të bisedimeve ishte dosja evropiane e vendit tonë, në prag të Këshillave të qershorit dhe pritshmëritë për hap të domosdoshëm në drejtim të fillimit të negociatave të anëtarësimit, veçanërisht në këtë kohë.

Bashkëbiseduesit u dakorduan se rrethanat e reja gjeopolitike kërkojnë konfirmim të politikës së zgjerimit si investim gjeostrategjik në paqe, stabilitet, siguri dhe mirëqenie ekonomike të të gjithë kontinentit evropian.

“Maqedonia e Veriut deri më tani ka dëshmuar përkushtim jashtëzakonisht të lartë për progresin e vendit të rrugën e tij drejt Bashkimit Evropian. Përveç kësaj, arritëm 100% nivel të harmonizimit të shtetit me Politikën e Përbashkët dhe të Sigurisë së Unionit. Është koha që edhe Bashkimi Evropian t’ia zgjat dorën vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe të demonstrojë qartë se e ardhmja e rajonit është evropiane. Rajoni është gjithnjë e më shumë i lodhur nga pritja, gjë që dëmton kredibilitetin e Bashkimit Evropian”, theksoi Osmani.

Në takim u bë fjalë edhe për përpjekjet për tejkalimin e dallimeve ndërmjet Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut, si prioritet për të zhbllokuar rrugën tonë drejt BE-së

Ndryshe, Varhej, sot qëndron në Shkup, ku me funksionarët e lartë shtetërorë do të diskutojë tema për çështje të rëndësishme rajonale, situatën e sigurisë, si dhe perspektivën evropiane të vendit tonë. Varhej në Shkup ka arritur nga Sofja, ku dje mori pjesë në një konferencë për forcimin e bashkëpunimit rajonal dhe integrimin në BE, me temë “BE takohet me Ballkanin. Mësimi nga Ukraina: Zgjerimi evropian – mbrojtje nga lufta”.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button