MPPS: Kopshtet do të vazhdojnë me punë edhe gjatë grevës

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale njoftoi se të gjitha institucionet parashkollore do të vazhdojnë të kryejnë aktivitetet e tyre për përkujdesjen dhe edukimin e fëmijëve në ditët e grevës së paralajmëruar, si më parë, transmeton Portalb.mk.

“Në përputhje me Konventën për të Drejtat e Fëmijës, dispozitat e Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Ligjit për mbrojtjen e fëmijëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut, e drejta e patjetërsueshme e fëmijëve është që t’u sigurohet kujdes dhe arsimim në institucionet parashkollore si një formë e mbrojtjes së fëmijëve. Sipas Ligjit për mbrojtjen e fëmijëve, në institucionet parashkollore për fëmijë, kryerja e veprimtarisë së përkujdesit dhe edukimit të fëmijëve parashkollorë nuk guxon të ndërpritet përveç rasteve emergjente (fatkeqësi natyrore, epidemi etj.), për të cilat vendos themeluesi, dhe paraprakisht me pëlqimin e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale, por jo gjatë grevës”, thuhet në njoftimin e ministrisë.

Me rastin e grevës së paralajmëruar nga SASHK-u dhe në institucionet parashkollore, ku kjo është e drejtë  garantuar e drejtë e punëtorëve në pajtim me Kushtetutën, gjatë ushtrimit të së drejtës në grevë, punëtorët, siç tregohet nga Ministria, janë të obliguar të ofrojnë kujdes të pandërprerë. dhe mos ndërprerje të edukimit të fëmijëve të moshës parashkollore.

“Kujdesi për më të vegjlit, fëmijët është prioritet, kurse mbrojtja e të drejtave të tyre përgjegjësi e jona e përbashkët”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button