Mësimdhënësit në Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut paralajmërojnë grevë

Sindikatat e Arsimit në Kosovë dhe Maqedoni të Veriut kanë paralajmëruar grevë në rast se kërkesat e punonjësve të arsimit për rritje pagash nuk merren parasysh nga Qeveritë përkatëse, raporton EN.

Vendimi për grevë nga Kosova pritet të merret më 2 prill, ndërsa ai nga Maqedonia e Veriut me 11 prill.

Kërkesat e mësuesve nga të dy shtetet fqinje lidhen kryesisht me pagat, duke marrë parasysh krizën aktuale ekonomike që të dy vendet po kalojnë për shkak të rritjes së çmimeve.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button