Prokuroria hoqi dorë nga ndjekja penale e Janakievskit në “Titanik” për veprën për të cilën ai u deklarua i pafajshëm

Prokurorja Lile Stefanova hoqi dorë nga ndjekja penale e ish-ministrit Mile Janakiveski në rastin “Titanik” për veprën e vetme për të cilën ai u deklarua i pafajshëm, transmeton 360 Shkallë.

Pasi prokuroria hoqi dorë nga akuza, trupi gjykues i udhëhequr nga gjyqtari Osman Shabani në seancën e sotme dha aktgjykim negativ që do të thotë se Janakiveski nuk do të ulet më në seancën e prokurorisë në këtë rast pasi nuk ka krime të tjera për të cilën u ndoq penalisht në rastin “Titanik”.

Informatat për “360 gradë” i konfirmoi avokati Elenko Milanov, i cili merr pjesë në seancat dëgjimore.

Pas ndërprerjes së përndjekjes, jozyrtarisht 360 Shkallë mëson se Janakiveski mund të propozohet për dëshmitar në procedurën e mëtutjeshme.

Rasti “Titanik”, i cili trajton krimet kundër zgjedhjeve dhe votimin në zgjedhjet parlamentare të 2011 dhe 2014 dhe zgjedhjet lokale të 2013, ka nisur më pak se një muaj më parë për shkak të ndryshimit në këshillin gjyqësor. Në fillimin e ri të gjykimit, Janakiveski dhe shtatë të pandehur të tjerë e pranuan fajësinë. Më pas, ish-ministri u deklarua fajtor për shumicën e veprave.

Ai u deklarua i pafajshëm vetëm për keqpërdorimin e financimit të fushatës, akt për të cilin prokuroria tani ka hequr dorë nga ndjekja penale.

Pas pranimit të fajësisë për veprat tjera, Janakiveski dhe shtatë të tjerë morën aktgjykim nga gjykata e shkallës së parë. Ai u dënua me 4 vjet e gjashtë muaj burg.

Të pandehur të tjerë që e pranuan fajësinë ishin edhe ish-ministrja Gordana Jankulloska, e cila u dënua me 2 vjet e 6 muaj burg, ish-zëvendësministrja e drejtësisë Gordana Brishkovska-Boshkovski dhe Martin Protugjer, të cilët u dënuan me kusht. Nga katër të tjerët që e pranuan fajin, tre morën gjithashtu dënime me kusht, ndërsa një i pandehur u dënua me tre vjet burg.

Përveç atyre që u deklaruan fajtorë për akuzat në rastin Titanik janë edhe ish-kryeministri i arratisur Nikolla Gruevski, ish-sekretari i përgjithshëm i qeverisë Kirill Bozhinovski, ish-deputeti Ilija Dimovski, ish-kryetari i Pustecit Edmond Temelko dhe 12 të tjerë të akuzuar për bashkim kriminal, shkelje të së drejtës së votës, shkelje të lirisë së zgjedhjes së votuesve, ryshfet gjatë zgjedhjeve dhe votimit, shkatërrim të materialit zgjedhor dhe keqpërdorim të mjeteve për financimin e fushatës zgjedhore.

  • Të gjitha lajmet për lëndën “Titanik” mund t’i lexoni KËTU

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button