Marsh i prindërve beqarë në Shkup

Sot në Shkup organizohet marsh për ngritjen e vetëdijes publike për problemet e përditshme me të cilat ballafaqohen familjet me prind beqarë dhe familjet me një prind, transmeton TV21.

“Shkas për organizimin e këtij marshi janë pyetjet dhe kërkesat serioze të anëtarëve tanë. Ne dëshirojmë të shprehim dhe prezantojmë imazhin e familjeve me një prind dhe një prind për të gjithë publikun maqedonas dhe të gjithë palët e interesuara në shoqërinë maqedonase. Tema e prindërve beqarë nuk duhet të jetë tabu. Jo më shumë”, kumtoi ekipi i “Një mundet”.

Kjo organizatë qëndron për mbrojtjen dhe harmonizimin e interesave dhe besimeve të saj për promovimin e barazisë gjinore dhe të drejtave të grave, me theks tek prindërit beqarë dhe familjet me një prind. Marshi do të fillojë në ora 13 nga Zhena Park dhe do të shkojë drejt Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button