Deputetët e PLD-së do të veprojnë në mënyrë të pavarur në Kuvend

Partia Liberal Demokrate solli vendim që deputetët e saj Monika Zajkova dhe Bobi Mojsoski të veprojnë në mënyrë të pavarur në Kuvend. Ky vendim është marr në një takim të Këshillit Qendror të partisë që nga gushti i vitit 2020, por ende nuk është zbatuar për arsye objektive, njoftoi PLD, transmeton Portalb.mk.

“Si parti, kemi marrë vendim shtatë muaj më parë që të veprojmë në mënyrë të pavarur në Parlamentin e Maqedonisë në mënyrë që të përfaqësojmë më mirë vlerat liberale dhe më shumë hapësirë ​​për veprim nga deputetët tanë. Për ne, kjo është një lëvizje demokratike dhe nuk ka të bëjë me tema të përditshme politike. Kemi lënë hapësirë ​​të mjaftueshme për zbatimin e këtij vendimi. PLD si dhe deputetët e saj do të vazhdojnë të mbështesin Qeverinë dhe kjo do të konfirmohet nga vota e besimit e Ministrave Ljupço Nikollovski dhe Bojan Mariçiq, tha në njoftim Partia Liberal Demokrate.

Nga kjo parti shtojnë se në periudhën e ardhshme vendimi do të realizohet dhe do të veprojë si liberalët e tjerë në parlamentet në të gjithë Evropën.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button