Mario Draghi, kryeministri i ri i Italisë prezantoi ministrat e rinj të qeverisë

Mario Draghi do të jetë kryeministri i ri i Italisë. Ditën e nesërme në mesditë do të betohet përballë presidentit Sergio Mattarella, shkruan top-channel.

Në takimin me Mattarellën, Draghi prezantoi listën me ministrat e rinj (8 femra dhe 15 meshkuj), të cilët janë:

Roberto Speranza – Ministër i Shëndetësisë;

Dario Franceschini – Ministër i Kulturës;

Cristina Messa – Ministrja për Universitetin;

Patrizio Bianchi – Ministri i Arsimit;

Andrea Orlando – Ministër i Punës dhe Politikave Sociale;

Enrico Giovannini – Ministër i Infrastrukturës dhe Transportit;

Roberto Cingolani – Ministri i tranzicionit ekologjik;

Massimo Garavaglia – Ministri i Turizmit;

Stefano Patuanelli – Ministër për Bujqësinë;

Erika Stefani – Ministrja e re për Aftësinë e Kufizuar.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button