Eliminoni dhimbjen e dhëmbit për 7 minuta!

Nëse ke dhimbje dhembi të mjafton vetëm një copë akulli për ta luftuar dhimbjen.

Kështu tregon një studim i kohëve të fundit. Sipas tij, akulli vendoset rrudhosjen e dorës në mes të gishtit të madh dh atij tregues dhe ngadalë do ta fërkoni për shtatë minuta.

Kjo pjesë e shuplakës është vendi në të cilin gjenden mbaresat nervore të lidhura me qendrën për dhimbjen në tru, e cila kontrollon shkallën e dhimbjes në duar dhe në kokë.

Fërkimi me akull bllokon ato qendra, ndërsa 90 për qind e pjesëmarrësve në një studim, kanë pohuar se kjo teknikë ua ka lehtësuar dhimbjen.

Lajme të ngjashme

Back to top button