Test i thjeshtë i gjakut mund të ndihmojë në diagnostikimin e tumori në tru

Një test i ri i thjeshtë i gjakut mund të ndihmojë mjekët e mjekësisë familjare, ose mjekët amë të diagnostikojë tumorin në tru, theksojnë shkencëtarët britanikë nga Universiteti Bristol, shkruan Panacea.

Përndryshe, problemi me pacientët me tumor në tru është në zbulimin e tij të vonë në një fazë të avancuar, kur tumori është i paoperueshëm.

Mendohet se aplikimi i testit të ri dhe diagnostikimi i hershëm i tumorit të trurit do të përmirësonte ndjeshëm kujdesin dhe trajtimin e pacientëve me tumor në tru, dhe do të çonte në uljen e kostove të trajtimit dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së pacientit.

Diagnoza e hershme e tumorit të trurit duke përdorur këtë test është e mundur falë zhvillimit të nanomaterialeve fluoreshentë me bazë karboni.

Përndryshe, lloji më i zakonshëm i tumorit malinj tek të rritur – glioblastoma, është zakonisht shumë agresiv, që do të thotë se mund të rritet dhe përhapet shpejt.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button