Radnik: Asnjëherë nuk kam dhënë udhëzim që dikush të (mos) jetë dëshmitar i mbrojtjes

Pas ish ministres së brendshme Gordana Jankuloska, për herë të parë sot, në “Monstra” u shfaq dëshmitari Ljupco Todorovski, me nofkën Radnik, i cili ka qenë Drejtor i Sigurisë Publike në Ministrinë e Brendshme më 12 prill 2012, raporton SDK, përcjell Portalb.mk.

Todorovski ishte më interesant për të pandehurit Fejzi Aziri dhe Haki Aziri, veçanërisht pasi ata pohojnë që ai kishte ndikuar me rekomandimin me shkrim mbi Hakiun për të treguar me gisht autorët e vrasjes së pesëfishtë në Liqenin e Smilkovës, deklaratë të cilin ai më vonë e ka tërhequr sepse kishte ndërruar mendje dhe e kishte humbur statusin e dëshmitarit të mbrojtur në këtë rast.

“Unë kurrë nuk kam detyruar dikë që të dëshmojë si një dëshmitar i rrezikuar ose të ndryshojë deklaratë duke e pranuar fajin. Asnjëherë në karrierën time. Nëse ekziston një letër e tillë e pretenduar me udhëzime nga një person i dyshuar të flasë ose të mos flasë, unë do të doja ta shihja këtu tani dhe do të shihni që dorëshkrimi nuk është i imi ”, dëshmoi Todorovski.

Gjykimi zgjati për shkak të këmbënguljes nga të pandehurit që Todorovski të sqarojnë provat materiale të mbledhura në vendin e ngjarjes, nëse ishin të besueshme apo jo. Todorovski u tha atyre se drejtori i BSE nuk bën forenzikë, por që vetëm i lexon rezultatet e ekspertëve të mjekësisë ligjore në raste specifike, ose kur e vlerëson si të nevojshme. I pyetur nga prokurori Fatime Fetai, Todorovski u përgjigj se biseda të tilla që gjoja i kanë thënë që do të ndodhte “diçka e madhe dhe e përgjakshme për Pashkë” nuk kishin ardhur te ai dhe se nëse ai do të kishte dëgjuar një gjë të tillë, ai me siguri do të kishte bërë diçka që mos të ndodhë. Ai e tha këtë në kontekstin e një bisede për bombë, kur shoferi i atëhershëm i Ljube Boskoski, personi Zoran Trajkovski, kishte folur me një bashkëbisedues se i kishte thënë Todorovskit-Radnikut se ia kishte bërë me dije se do të ndodhte një ngjarje e madhe e përgjakshme.

  • JANKULOSKA KA KALKULUAR ME BLERIM BEXHETIN QË EKSTRADIM DHE GJYKIM PËR FËMIJËT E VRARË NË “MONSTRA” TË MOS KETË PARA ZGJEDHJEVE

Të pandehurit u lejuan, si më parë me dëshmitarin Gordana Jankuloska, të pyesnin se çfarë donin në lidhje me aktakuzën, dhe kishte pyetje të tilla si “cili ishte rrjeti i tij i inteligjencës, si i mori informacionin nga terreni, a kontaktoi ai me shërbime të inteligjencës ndërkombëtare … ” me çka gjykimi i tejzgjat gjatë gjithë ditës mbi pyetje të padobishme si për ata ashtu dhe zbardhje të vërtetës për atë se cilët janë autorët e vrasjes së pesëfishtë. A janë pikërisht ata të dy që janë arratisur në Kosovë, siç pretendojnë prokurorët Fatime Fetai dhe Gavril Bubevski, apo janë persona të tjerë siç pretendojnë të pandehurit.

Gjatë kontestimit rreth faktit në maska fantom të gjetur te i pandehuri Samir Luta ishte i të arratisurit Alil Demiri, dhe jo i tiji, prokurorja Fetai tha: “Po të isha si të arratisurit Alil Demiri dhe Afrim Ismailoviç, do të vija këtu dhe do t’i jepja ADN-në për ta vërtetuar që maska fantom nuk është e imja”.

Gjykimi vazhdon të premten, kur prokurori Xhelal Bajrami, Ali Ahmeti dhe Bujar Osmani janë planifikuar të dëshmojnë. Këshilltari i Gjorge Ivanov, Sinisa Aleksovski, është lënë të dëshmojë në 27 Mars.

LEXO: Ali Ahmeti dhe Xhelal Bajrami, dëshmitar për rastin “Monstra”
LEXO: “Monstra”, Fetai: Jankulloska ka kalkuluar me Bexhetin, ekstradim dhe gjykim të mos ketë para zgjedhjeve

LEXO:  DOSJE “Monstra”: Vrasja e pesëfishtë në Liqenin e Smillkovës të Shkupit

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button