8 simptoma paralajmëruese që tregojnë se diçka nuk është në rregull me mëlçinë tuaj

Një nga organet më të mëdha përgjegjëse për funksionet metabolike të organizmit – përdorimi i nutrientëve nga ushqimi në mënyrë që trupi të mund t’i përdorë ato, si dhe sekretimi i të gjitha substancave toksike para se të shkaktojë dëme, shkruan Panacea.

Këto janë shenjat që tregojnë se diçka nuk është në rregull me mëlçinë tuaj. Njihni ato në kohë.
  • JU KRUHET LËKURA

Cirroza biliare primare është sëmundje kronike që shkatërron traktin biliar dhe për fat të keq nuk ka simptoma të dukshme, ndërsa një nga simptomat e para është kruajtja e lëkurës. Sidoqoftë, lëkura juaj mund të jetë thjesht e thatë, por nëse gjendja bëhet e përhershme, ndoshta ju duhet të shkoni për vizitë te mjeku, pasi mund të jetë simptomë e cirrozës së mëlçisë.

  • SYTË DHE LËKURA MARRIN NGJYRË TË VERDHË 

Nëse e bardha e syve bëhet e verdhë ose vëreni njolla të verdha në lëkurë, bëhet fjalë për nivel të lartë të bilirubinës në trup, ndërsa bëhet fjalë për pigmentin e verdhë që e ekskreton mëlçinë. Nëse vëreni njolla, mund të keni probleme me mëlçinë, mund të jetë e mundur të keni probleme me mëlçinë, nga cirroza deri te hepatiti B.

  • KENI SHTUAR SHUMË KILOGRAMË, OSE PO HUMBNI SHUMË SHPEJTË PESHË

Në rast të cirrozës, mund të ndodh shtimi në peshë, ndërsa humbja e peshës mund të jetë simptomë jo vetëm e cirrozës së mëlçisë, por edhe e hepatitit C – infeksion viral që çon në inflamacion të mëlçisë.

Cirroza biliare primare është një sëmundje kronike që shkatërron traktin biliare dhe fatkeqësisht nuk ka simptoma të dukshme
  • SHUPLAKAT E DUARVE JANË TË SKUQURA

Ja edhe një paralajmërim tjetër! Në këtë rast, mund të bëhet fjalë për sëmundje e mëlçisë yndyrore jo-alkoolike, gjendje në të cilën shumë yndyrë grumbullohet në mëlçi dhe nuk ka asnjë lidhje me konsumin e alkoolit.

  • HUMBNI KUJTESËN

Harroni ku i keni lënë çelësat e automjetit, ose harroni se për ku jeni nisur? Nëse gjendja përkeqësohet, mëlçia mund të jetë përgjegjëse për këtë. Domethënë, kur ajo dështon, dhe nuk është në gjendje të dëbojë siç duhet toksinat nga trupi, ndërsa ato mund të grumbullohen në tru, ndërsa një nga pasojat është humbja e kujtesës.

  • JU NDRYSHON KARAKTERI

Ndryshimet në sjellje mund të befasojnë personin që i përjeton ato. Në këtë rast gjithashtu, bëhet fjalë për akumulimin e toksinave në tru që mund t’ju bëjë të silleni ndryshe nga zakonisht.

  • JENI PLOT ME MAVIJOSJE

Tek personat e moshuar shpesh shfaqen mavijosje sepse lëkura e tyre është më e hollë, por nëse jeni i ri dhe nuk keni asnjë shpjegim për mavijosjet që shfaqen në trupin tuaj papritmas, ndoshta është koha për të kontrolluar gjendjen e mëlçisë.

  • URINA ËSHTË ME NGJYRË TË ERRËT

Nëse e keni vërejtur këtë ndryshim, mund të jetë sinjal se keni probleme me mëlçinë. Bilirubina është përgjegjës për ngjyrën e verdhë të lëkurës, por gjithashtu mund të ndryshojë ngjyrën e urinës.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button