The pirate party, zgjërohet ende më shumë

Partia Pirate, e cila ka filluar ne Suedi në vitin 2006, u zgjerua edhe në vende tjera të Evropës. Në Gjermani, në zgjedhjet lokale të së dielës me 25 mars të vitit 2012, e lejoi partinë të hynë në parlamentin e Saarland-it pas një fitore të sajën u bë pjesë e Parlamentit të Berlinit.

Ky rezultat ka frymëzuar homologun e tij francez për të dërguar kandidatë për zgjedhjet legjislative franceze që do të mbahen këtë vit. Dega e krijuar rishtazi Alsace Branch e Partisë Pirate është duke përgatitur “fushatë esenciale dixhitale me kosto zero Euro”.  

Le blog de la vache libre shfaqi një video intervistë në të cilën kandidati sqaron objektivat e partisë, dhe studenti i gazetarisë  Jérémie Nadé përshkruan pushtimin e piratëve në blogun e tij. /globalvoices

Lajme të ngjashme

Back to top button