Qeveria vendosi: Ligji për shqipen shkon në Komisionin e Venedikut

Ligji për gjuhën shqipe do të përgatitet këto tre muaj, konkretisht para zgjedhjeve lokale, por nuk është e sigurt se kur i njëjti do të miratohet nga deputetët e Parlamentit të Maqedonisë.

Zëvendëskryeministri Bujar Osmani, në fjalimin e tij për reformat e tre mujorit të parë, në Dokumentin strategjik të ashtuquajtur “369”, ka informuar se Ligji për përdorimin e gjuhës shqipe, pasi të përgatitet nga Qeveria, do të dërgohet në Parlament dhe në Komisionin e Venedikut.

“Qeveria do të përgatitet Ligj për shqipen i cili më pas shkon në Parlament dhe në Komisionin e Venedikut”, ka thënë sot Osmani.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button