Ky është eliksiri që ndihmon tretjen
Përbërësit e nevojshëm:
– 800 ml ujë
– 30 g xhenxhefil të freskët
– 4 gjethe dafine
– 2 grejpfruta të kuq
– 1 limon
Përgatitja:
Hidhni ujë në një tenxhere të vogël. Qërojeni xhenxhefilin, prejeni në copa të vogla dhe qiteni në ujë. Shtoni gjethet e dafinës dhe dhe nxejeni derisa uji të vlojë, ziejni për tre deri në pesë minuta, hiqni nga temperatura dhe lëreni që të ftohet në temperaturën e dhomës. Pastaj hiqni copat e xhenxhefilit dhe gjethet e dafinës ndërsa në lëng hidhni lëngun e shtrydhur të grejpfrutit të kuq dhe limonit.
Do të fitoni për një litër pije që mund t’a pini në sasi të vogla gjatë gjithë ditës. Tashmë pas një “terapie” të shkurtër të këtë “eliksiri”, do të liroheni nga fryerja e barkut ndërsa pesha e tepërt do të fillojë të shkrihet gradualisht.