Vetitë e mrekullueshme të uthullës… së hudhrës!

Këtë recetë e ka zbuluar komisioni i ALECSO-s, i Kombeve të Bashkuara në Ausev, pikërisht në vitin 1972. Kjo recetë është përkthyer thuajse në të gjitha gjuhët e botës dhe ekzistenca e saj daton rreth 4000 – 5000 vjet para erës sonë .

Uthulla e hudhrës shkrin të gjitha llojet e yndyrave dhe kolesterolin precipitat, përmirëson metabolizmin në trup dhe rrit fleksibilitetin e arterieve dhe venave, duke parandaluar kështu sëmundjet e mëposhtme:

–          Rrit imunitetin e organizmit.

–          Rregullon nivelin e sheqerit në gjak.

–          Ul tensionin e lartë te gjakut. 

–          Nxit punën e mushkërive, dhe rrugëve tjera respiratore, bën të mundshme oksigjenimin e organizmit. 

–          Ndihmon punën e mëlçisë dhe organeve endokrine.

–          Lufton parazitët në zorrë (zhduk parazitët në zorrë si tenia solium, saginata, oksiuret dhe askaridet).

–          Përmirëson tretjen dhe përtërin florën e zorrëve.

–          Përmirëson shikimin dhe mbulon çrregullimet e bebëzës së syrit. 

–          Pndihmon në uljen e peshës së trupit.

Eshtë shumë e preferueshëm që uthulla e hudhrës të merret gjatë stinës së dimrit. Kontribuon në mbajtjen e vitalitetit dhe shëndetit të organizmit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button