Së shpejti droni detar pa pilot që zbulon nëndetëset armike

Së shpejti pritet të ndërtohet anija më e re e Petagonit e cila do të jetë e aftë të udhëtojë pa pilot.

DARPA, në bashkëpunim me Zyrën e Kërkimeve të Marinës po merrën me punim e kësaj anije e cila do të jetë e projektuar për të ndjekur dhe gjurmuar nëndetëset armike.

Ai ndryshe njihet si droni detar i Marinës Amerikane, peshon 140 ton, dhe është i aftë të lëvizi me një shpejtësi 50 km/h dhe është 40 metra e gjatë.

Anija përdor sensorë të rinj teknologjikë që mund të gjurmojnë praninë e nëndetëseve elektrike me dizel, të cilat janë nga më të qetat dhe më të vështirat për t’u zbuluar, transmeton albeu.com.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button